Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

Továbbra is van lehetőség a történelmi növényvédőszer-készletek bejelentésére


A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara 2022-ben nagyszabású országos akció keretében közel 300 tonna lejárt szavatosságú növényvédő szer begyűjtését, szakszerű elszállítását és ártalmatlanítását szervezte meg és bonyolította le. A projekthez szükséges forrást az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatása biztosította.

Bár a korábbi begyűjtési és megsemmisítési akció sikeres volt, tagságunktól rendszeresen érkeznek információk, melyek szerint időről időre kerülnek elő régen lejárt felhasználhatósági idejű vagy visszavont hatóanyagú készítmény tételek.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara továbbra is kiemelt ügynek tartja természeti környezetünk védelmét. Ezért 2024. januárjában felvettük a a kapcsolatot az Energiaügyi Minisztériummal egy esetleges ismételt begyűjtési akció támogatása ügyében. Az EM pozitív válaszában azzal a kérdéssel forult Kamaránkhoz, hogy szolgáltassunk adatot a fellelhető és megsemmisítést igénylő növényvédőszer-tételekről. Az adatgyűjtés megkönnyítése érdekében Kamaránk egy online kérdőívet  hozott létre, mely 2024. február 1. és 2024. február 29. között állt nyitva a történelmi növényvédőszer-készleteket bejelenteni kívánók számára. 

A beérkező bejelentéseket, az érdeklődést látva a kérdőíves bejelentés lehetőségének határidejét 2024. március 15. 24:00 órára módosítottuk.

A kérdőív a fent jelzett időpontig elérhető az alábbi linken:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/NMNK_2024_evi_felmerese

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek