Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!
Csongrád megye Megyei Szervezet
6800 Hódmezővásárhely
Székhely: Csomorkányi u 56.
Elnök Kiss Ernő Attila telefon: 30/636-1107 e-mail: erbzs53@gmail.com
Alelnök Kótai Csaba telefon: 20/377-5458 e-mail: csaba.kotai@gmail.com
Titkár Dr. Albert Réka telefon: 30/513-9320 e-mail:albert.reka.phd@gmail.com

Hírek

A cirok gyomirtása

A gyomirtása a SuccessorT (TX) készítményre épül. Sajnos ez a készítmény a cirokban szükséghelyzeti engedéllyel alkalmazható.

Mit tud a Successor T?

 • Profi módú gyomirtást: kijuttatható preemergensen, korai posztemergensen a magról kelő gyomnövények ellen. Az egyszikűek a csírázás, illetve 1-3 leveles állapotban, a kétszikűek a csírázás, illetve 2-6 leveles állapotban a legérzékenyebbek

 • Markáns gyomirtást: két hatóanyag kombinációja-petoxamid és terbutilazin- széles gyomspektrum irtással bír. Kakaslábfű és muharfélék ellen biztos hatékonyságú. Ideális a hatása preemergensen akkor, ha megfelelő bemosó csapadékot kap. Kiemelkedő a hatékonysága a disznóparéjfélék, a fehér libatop, a csattanó maszlag, a selyemmályva, a varjúmák, a kövérporcsin, a parlagfű ellen.

 • Megbízható gyomirtást: a hatóanyag kombinációnak köszönhetően talajon és levélen keresztül is hat, kiemelkedően hosszú tartamhatással rendelkezik. Jó időzítéssel, elegendő csapadékkal a tábla betakarításig gyommentes marad.

 • Egyedülálló készítmény: egyedülálló módon oldja meg a cirok alapgyomirtását. Nélküle a ciroktermesztés problematikus lenne.

 • Rugalmas gyomirtó szer: minden cirokfélékben-siló, takarmány, szemes, vetőmag előállítás- kiemelkedő toleranciával rendelkezik, a cirok fejlettségétől függően bármikor kijuttatható, bármilyen talajtípuson.

 • Töretlenül bizonyít: 10 éve folyó vizsgálataink igazolják, hogy akár száraz, akár csapadékos tavaszokon megbízható gyomirtó hatást ad. Évről-évre folyamatosan növekvő területen használják.

   

  Kijuttatási javaslat: Successor T dózisa 2,0-3,0 liter/ha. Korai posztemergens időpontba kijuttatva nedvesítő szer használata előnyös. Használjunk kettős réses szórófejet, 200-300 liter/ha permetlevet, ügyelve az optimális borításra.

   

Események, rendezvények

Kukorica vegyszeres gyomirtási bemutató: 2020. június 18. Magyarcsanád, Antal és Társai Kft telephelye

Burgonya gyomirtási bemutató: 2020. július 9. Bordány

Cirok gyomirtási bemutató: 2020. szeptember 10. Zsombó

Oktatások

Növényvédő szakmérnökök, növényorvosok továbbképzése: Hódmezővásárhely SZTE Mg Kar: 2020. december 7-11

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek