Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

PREGA Konferencia és Kiállítás összefoglaló


Az adat a magyar agrárium új erőforrása

A gazdálkodásból származó hatalmas adattömeget helyesen rendszerezve, feldolgozva, hasznosítva jövedelmezőbbé és környezetkímélőbbé válik a termelés – ehhez ma már egyre több segítséget kapnak a mezőgazdaságban dolgozók.

Megalapozott döntések – fenntartható gazdálkodás jegyében 150 szakmai előadás hangzott el két nap alatt, a főbb mezőgazdasági ágazatokat felölelő 19 szekciókban. Az új szekciók köztük kiemelkedően nagy érdeklődés övezte az Indoor Farming, azaz beltéri növénytermesztés és az agrár IoT témáját. A megjelent 800 résztvevő, gazdálkodó, a hazai agrár GDP közel 10%-hoz járul hozzá.

Háttérinformációk: 
PREGA - Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás. Ez a téma az elmúlt hónapok időjárási “rekordjai”alapján egyre időszerűbb, hiszen a digitalizáció eszközeivel kisebb környezetterheléssel növelhető a mezőgazdasági termelés hatékonysága.
 
2020-ban az olimpia évben a PREGA társadalmi nagykövetének egy háromszoros olimpikont, aktív sportolót kért fel a konferencia, a negyedik olimpiájára készülő – összhangban az egészséges, sportos életmódhoz szorosan kapcsolódó tudatos táplálkozással – Parti András, hegyikerékpárost.
 
Fotók: https://we.tl/t-N7Ez2jdovx
Fotocredit: PREGA Konferencia

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek