Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

Nébih - FELIR információk növényorvosok részére


A Nébih kiemelt figyelmet fordít arra, hogy közérthető támogatást nyújtson a hatósági ügyintézéshez.

 A Hivatalunkhoz érkezett jelzések alapján fontosnak tartottuk összefoglalni a növényorvosok Élelmiszerlánc-felügyeleti Információs Rendszerben (FELIR) történő regisztrációjának gyakorlati jelentőségét. A cikk és melléklete – amely a nyilvántartásba vételi folyamatot ismertető útmutató – elérhető az alábbi linken: https://portal.nebih.gov.hu/-/a-novenyorvosnak-is-van-felir-azonositoja

Ajánljuk továbbá szíves figyelmükbe a FELIR keresőt és az oldalon elérhető FELIR információkat, Nébih kiadványokat is: https://portal.nebih.gov.hu/felir-kereso

Szeretnénk kérni továbbá, hogy a jelen levelünkhöz mellékelt javaslat alapján – egyetértésük esetén – szíveskedjenek aktualizálni a https://ngea.hu/felir/ oldalon elérhető információkat.

 

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara

https://ngea.hu/felir/

 

FELIR Tájékoztató

Tájékoztató a FELIR számról és annak igényléséről


Tájékoztatjuk a növényvédő gépek tulajdonosait, hogy a növényvédelmi gépek időszakos felülvizsgálatának elvégzéséhez FELIR számmal kell rendelkezni, melyre már a vizsgálat megrendelésekor is szükség van!

Az alábbiakban összeszedtük a leggyakoribb kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat, illetve linkeket.


Mi a FELIR?

A FELIR az Élelmiszerlánc-felügyeleti Információs Rendszer, melyet az élelmiszerlánc-felügyeleti szerv (Nébih) hozott létre és működtet az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 
2008. évi XLVI. törvény (Éltv.) 38/A. § alapján.

Hogyan néz ki a FELIR szám?
Általánosan a következő formátumban találja: két betű és hét számjegy (pl.: AA0123456)

Van FELIR számom? Hol találom?
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kérelem nélkül, a rendelkezésre álló adatok alapján elvégezte/elvégzi az agrárágazati és élelmiszerlánc tevékenységek FELIR nyilvántartásba vételét és a FELIR azonosítók kiosztását, így az ügyfélnek azzal nincs tennivalója, amennyiben már korábban regisztrált, vagy rendelkezik tevékenységet engedélyező okirattal.

A FELIR azonosítóját és az adatbázisban nyilvántartott tevékenységi adatait a Nébih honlapján és a Navigátor mobilapplikációban elérhető FELIR keresőben ellenőrizheti.

Mit tegyek, ha nem találtam a tevékenységem, vagy nincs FELIR azonosítóm?
Kövesse a FELIR kereső oldalán szereplő utasításokat, intézze ügyeit elektronikusan az Ügyfélprofil Rendszerben, vagy keresse az ügyfélszolgálatot.

Nébih ügyfélszolgálat telefonszáma: 06-1/336-9024
Ügyfélszolgálat e-mail címe:  felir@nebih.gov.hu

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek