Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

Megjelent a Mospilan SG módosított engedélyokirata


A 2023. augusztus 11-én kelt módosítás szerint a Mospilan 20 SG rovarölő permetezőszer a Combi-Protec hatásfokozó segédanyaggal kombinációban pilóta nélküli légi járművel is kijuttatható, kizárólag cseresznye, meggy és dió kultúrákban alábbiak szerint:

A permetezés felsőfokú növényvédelmi képesítéssel és hatályos engedéllyel rendelkező személy irányítása mellett végezhető, a kijuttatást érvényes drónpilóta engedéllyel rendelkező személy végezheti.

A kezelendő kultúrára kerülő permetlé cseppek 50%-os térfogat szerinti átmérője legalább 200 µm. A készítmény kijuttatása elsodródást csökkentő adalékanyag egyidejű alkalmazása mellett történhet.

Maximális repülési magasság a kultúra felett 2 méter, a megengedett legnagyobb repülési sebesség 15 km/h. A kezelt területtől tartandó védőtávolság 20 méter, a műveletben részt vevő személyek a védőtávolságon belül nem tartózkodhatnak. A munka megkezdése előtt veszélyre figyelmeztető táblákat kell kihelyezni.

Az engedélyokirat elérhető az alábbi linken:

https://novenyvedoszer.nebih.gov.hu/Engedelykereso/DocumentHandler.ashx?documentId=343481661es343420573&documentName=Mospilan+20+SG_mod_dr%c3%b3n_256_2_20230811_publikus.pdf

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek