Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

Információk friss diplomásoknak – tájékoztató a Kamarai tagfelvétel rendjéről


Információk friss diplomásoknak – tájékoztató a Kamarai tagfelvétel rendjéről.

Tisztelt Új Kollégáink!

 

Az elmúlt hetekben az Ország több Egyetemén is sikeres államvizsgájukat követően vehették át diplomájukat növényorvos hallgatók, akiknek ezúton is gratulálok.

Bízom benne, hogy frissen végzett kollégáink közül minél többen hasznosítani is szeretnék a tanultakat, és növényorvosként kívánnak tevékenykedni. Nekik szeretnénk segíteni egy rövid összefoglalóval a kamarai tagfelvétel menetéről.

Magyarország területén növényvédelmi diplomához kötött tevékenységet (a hatósági személyek kivételével) kizárólag a Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara tagja folytathat.

A tagfelvétel részletes szabályait a Kamara honlapjáról letölthető „Tagfelvételi, Tagdíjfizetési és Tagnyilvántartási Szabályzat” tartalmazza.

A Kamarába jelentkezni a Kamara területi szerveinél lehetséges. A tagfelvételt a jelentkező annál a területi szervezetnél kérheti, melynek területén növényvédelmi tevékenységet kíván folytatni. Amennyiben a növényvédelmi tevékenységet több megyei szervezet illetékességi területén is folytatni kíván, úgy a jelentkező választja meg, hogy mely területi szervezetbe jelentkezik. Aki még nem tudja, hogy mely megyében fog tevékenykedni, az a lakóhelye szerint illetékes megyei szervezetbe kérheti felvételét.

A tagfelvételt a Kamara honlapjáról ( https://magyarnovenyorvos.hu/upload/images/Tagfelveteli-lap-adatvedelmi-nyilatkozattal_MOD_180803.doc ) letölthető tagfelvételi kérelemmel kell kezdeményezni, melyhez mellékelni kell a diploma másolatát (A területi szerv a tagfelvétel során a diploma eredetiségét ellenőrzi), egy erkölcsi bizonyítványt, valamint egy igazolványképet. A kérelmet személyesen, postai úton, vagy elektronikusan is be lehet nyújtani a területi szerv felé.

A kérelem beérkezését követően a területi szervezet vezetősége a tagfelvételről 30 napon belül dönt, és döntéséről tájékoztatja a jelentkezőt.

Tagfelvétel esetén a területi szerv tagfelvételt igazoló dokumentumot bocsát ki. Ekkor már fennáll a tag tagdíjfizetési és regisztrációs díj fizetési kötelezettsége. Az éves tagdíj 30.000 Ft, azonban amennyiben a tagfelvételről a döntés július 1 után születik, úgy az első évben 15.000 Ft. A belépéskor fizetendő regisztrációs díj 10.000 Ft.

A jelentkező a tagfelvételt igazoló dokumentummal a Megyei Kormányhivatalnál kezdeményezheti vásárlási engedélyének (fehér könyvének) kiadását.

A területi szervezet a tagfelvételt követően haladéktalanul bélyegzőt, illetve tagsági igazolványt igényel a frissen felvett tagnak, melyek kiadását nyilvántartó lapon rögzíti.

 

Budapest, 2022.07.12.

 

Dr. Labant Attila

elnök

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek

https://www.traditionrolex.com/23
https://www.traditionrolex.com/23