Üdvözöljük
a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara honlapján!

Bekerült az e-vény rendszerbe a FELIR azonosító feltüntetésének lehetősége


Kedves Kollegák!

A 2008. évi LXVI. törvény 16. § (3) bekezdés b) pontja előírja a FELIR azonosító feltüntetését a növényorvosi vényen. Az e-vény rendszer felületén módosításra került az adatlap, és így lehetőség van a növényorvosi FELIR azonosítót is rögzíteni.

Amennyiben nem tudja, hogy van-e FELIR azonosítója, a keresőben a neve és születési ideje megadása után rákereshet a számra.

Felir azonosító igénylésére az alábbiak szerint van lehetőség.

A portal.nebih.gov.hu   honlapon az ügyfélprofil / e-ügyintézés részen kell belépnie a saját ügyfélkapus jelszavával. Amennyiben még nem szerepel a NÉBIH rendszerében, kérjük mindenképpen a saját adatokkal regisztráljanak. Válassza „Tevékenységek” csempét és a „FELIR azonosítót kérek” utána kiválassza a szakterületet” Növényvédelem ” és a ”Növényorvosi tevékenységet”, utána generál magának FELIR azonosítót.

Akinek másik tevékenységből van FELIR azonosítója a plusz tevékenységet ugyan itt kell hozzá regisztrálnia.

Az e-vény rendszerbe ( https://nmnkeveny.hu/ ) belépve egy sárga figyelmeztető felirat fogad minket a vények aloldalon. A FELIR azonosító hiánya esetén is meg lehet írni a vényt, de lehetőleg minél előbb pótolják ezt a hiányosságot. A figyelmeztető felirat a pótlás szükségessége miatt került az oldalra. A figyelmeztető felirat a FELIR azonosító pótlása után nem jelenik meg többet. A regisztrációkor sem kötelező a FELIR azonosító megadása, így a működést a türelmi időszak lejártáig nem befolyásolja az adat hiánya. Terveink szerint 2021. június 30.-a után sem regisztrálni, sem vényt felírni nem lehet majd FELIR azonosító nélkül, ezért kérem, hogy pótolják a hiányosságot.

A jobb felső sarokban, a növényorvos neve mellett látható egy fogaskerék ikon. Erre ráklikkelve lehet a regisztrációs adatokat pótolni, módosítani. A módosítással néhány adatcella megnevezése változott. Így a megye adatnál a Növényorvosi kamara regisztrációja szerinti megyét kérjük feltöntetni, és nem a lakhely szerinti megyét. Kérem, akinél nem ez az adat szerepel, az pótolja. A FELIR azonosítót a legutolsó adatcellában kell rögzíteni.

A vényen is feltüntetésre kerül a FELIR azonosító.

A termelő FELIR azonosítójának rögzítésére is lehetőség van, de ez tetszőleges, nem kötelező. Erre még nincs jogszabályi kötelezettség, de a nyomonkövethetőség miatt ennek feltüntetésére előbb-utóbb szükség lehet.

Köszönettel:
Gálóczhi-Tömösváry Róbert

szerződéses megbízott

Sajtó megjelenések

.

Média megjelenések

Partner szervezetek