header


Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara

Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

 

Növényvédő mérnökök továbbképzése (40 óra): november 20.-24.

Növényvédőszer és méregraktár kezelő (320 órás) tanfolyamot végzettek továbbképzése (25 órás továbbképzése): november 27.-29.

80 órás alaptanfolyamot végzettek (8 órás továbbképzése): november 27.

80 órás alaptanfolyam kezdők részére: november 6.-13.

Érd.: 0670/433-4027

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara

Pest Megyei Szervezete

2100 Gödöllő, Kotlán Sándor u. 3.

Telefon: 06-20-347-2223

 

 

Felhívás


A GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft,

együttműködésével a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Pest megyei Szervezete

 

                80 órás „Zöldkönyves” növényvédelmi

                               alaptanfolyamot indít                                   

 

Az államilag elismert képzés a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet 18.§ (1) d) pontja alapján a vidékfejlesztési miniszter által jóváhagyott, meghatározott feltételek és tematika szerint összeállított képzési program szerint a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szer kiskereskedelmi forgalmazására, vásárlására és saját célú felhasználására alkalmas engedély („zöld könyv”) kiváltására jogosít fel.


A tanfolyam díja: 77.000Ft+5.000 Ft vizsgadíj. A képzés ÁFA mentes.

Kezdési időpont: 2017. november 07. (kedd) 15.30

 

Vizsga várható időpontja: 2017 november


Helyszín: 2351 Alsónémedi, Dózsa György tér 2. (Halászy Károly Művelődési Ház és Könyvtár)

 

Részvételi Feltételek:

< >minimum 8 általános iskolai végzettség igazolásaegészségügyi – növényvédelmi - alkalmasság igazolása (orvosi igazolás)18. életévét betöltötteJelentkezés és további információ:

 

Gyarmati Beatrix

 06-30-423-3505 számon vagy

gyarmati.beatrix@gak.hu címen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felhívás!

 

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Budapest-Fővárosi Szervezete 2017. őszén növényvédelmi alaptanfolyamot szervez, a II. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek vásárlására és felhasználására jogosító engedély megszerzéséhez. (Tájékoztatom, hogy ez az úgynevezett „80 órás” avagy „zöldkönyves” tanfolyam elvégzése szükséges a II. és III. forgalmi kategóriájú növényvédő szerek árusításához is. A budapesti képzésen elsősorban a kertészeti termesztés növényvédelmét tárgyaljuk.)

Az alaptanfolyam kellő számú jelentkező esetén indul, elmaradása esetén 6-án értesítést küldök a jelentkezőknek.

 

A képzés időtartama: 9 alkalommal, hétköznaponként reggel 9 órától egész napos oktatás formájában lesz megtartva.

 

A tanfolyam tervezett időpontja: 2017. november 13., 14.,15.,16.,17., 20., 21., 22., 23. hétköznapokon, 9 órai kezdéssel.

    Záróvizsga: 2017. november 24-én 9 órakor lesz.

 

A tanfolyami részvétel feltétele: a tanfolyamot bárki elvégezheti, de csak a legalább nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkező személyek vizsgázhatnak.

 

A tanfolyam, a tankönyv és a vizsga díja: 75.000,- Ft + 27% ÁFA

 

A tanfolyam helyszíne: Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, 1106 Budapest, Maglódi út 8. (Bejárat az Olaj utcából.) Az épület előtt ingyenes a parkolás.

Megközelítés:

Kőbánya-Kispestről: a 85 E jelzésű autóbusszal reggel 8:30-ig, vagy 13:20 után (Kocka utca), a 68-as autóbusszal a Köztemetőig, majd a 28-as, vagy a 37-es villamossal a Kocka utcáig

Örs vezér térről: a 85 E jelzésű autóbusszal reggel 8:30-ig, vagy 13:10 után (Kocka utca) a 3-as, vagy 62-es villamossal az Éles sarokig, majd a 28-as, vagy 37-es villamossal a Kocka utcáig

Blaha Lujza térről: a 28-as, vagy a 37-es villamossal (Kocka utca)

 

 

A sikeres vizsgáról tanúsítványt kapnak. Az állandó lakóhelyük szerinti megyei Kormányhivatal illetékes osztályán kell bemutatni a tanúsítványt és itt kell befizetni az engedély kiváltásához szükséges eljárási díjat is, mely jelenleg 4.150,-Ft.

 

 

Csak a mellékelt jelentkezési lapot 2017. november 5-ig visszaküldő kollégák vehetnek részt az alapképzésen!

JELENTKEZÉSI LAP

 

Küldhetik postai úton vagy e-mailben is az aláírt jelentkezési lapokat az alábbi címekre:

 

Zsigó György 1037 Budapest, Toronya utca 15., e-mail: zsigogy@gmail.com

 

A képzésekkel kapcsolatban felvilágosítást ad Zsigó György: +36 30/9474376 illetve zsigogy@gmail.com

 

 

 

 


Sajtó megjelenésekFelhívás!

Lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szerek országos szintű felméréséről és megsemmisítéséről!

 

Az ország területén feltételezhetően még napjainkban is találhatóak régmúltból itt maradt lejárt, forgalomból kivont hatóanyagú vagy nem azonosítható növényvédő szerek illegális raktárakban, elhagyott tárolókban, mezőgazdasági épületekben, egyéb helyeken. Egy 2003-as felmérés szerint az országban megközelítőleg 300 tonna ilyen növényvédő szer hulladék volt. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara is végzett egy ilyen célú részleges felmérést 2010-ben, és eszerint is országszerte találhatóan voltak még ilyen régi növényvédő szer készletek.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara többször kezdeményezte a kérdés ismételt napirendre vételét, és állami pénzügyi forrás biztosítását e célra. A Földművelésügyi Minisztérium fontosnak tartja a probléma végleges megoldását, és akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére. A minisztérium elhatározása a probléma megoldására üdvözlendő. Az ország elemi érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízza meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. A kamara tagjai közreműködésével, valamint a kapcsolatrendszerükbe tartozó partnereik segítségével a legszélesebb körben igyekszik felhívni minden érintett figyelmét erre az akcióra. 

Nagyon fontos kiemelni, hogy a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonoson, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen fog történni. Tehát senkinek nincs oka attól tartani, hogy esetleg valamilyen szankciót foganatosít a hatóság azokkal szemben, akiknél ilyen készletek találhatók, és azokat egyébként jogszabályok általi kötelezettségük okán ez idáig nem semmisíttették meg. A felmérés és begyűjtés célja nem ez, hanem az, hogy végérvényesen megszabadulhasson az ország e veszélyes anyagoktól.

A lejárt szavatosságú növényvédő szer hulladékok felmérését és összesítését a következő kategóriák szerinti bontásban végezzük, eszerint kérjük jelezni a készleteket:

  1. Rendszerváltás előttről származó tételek.
  2. Rendszerváltás és az európai uniós csatlakozási időpont közötti időszakból származó tételek.
  3. Az európai uniós csatlakozás utáni időszakból származó tételek.

A fellelt lejárt növényvédő szer hulladék tételeket név és mennyiség (kg, liter) szerint kell listázni, illetőleg a beazonosíthatatlan készleteket ismeretlen por, granulátum vagy folyadék (kg, liter) jelöléssel.

A feladat elvégzésének határideje:             2017. november 10.

Kérjük, akinek kezelésében ilyen lejárt növényvédő szer hulladék van, kérjük vegyék fel a kapcsolatot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával a pontos felmérés, illetve a későbbi térítésmentes elszállíttatás érdekében.

Továbbá kérjük, hogy a rendelkezésre álló eszközeikkel szíveskedjenek segíteni jelen felmérést a felhívás eljuttatásával minden lehetséges érintetthez, hogy ezektől a veszélyes anyagoktól lehetőség szerint minél nagyobb arányban megtisztíthassuk az országot.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén Kamaránk készséggel áll rendelkezésükre.

 

Budapest, 2017. október 13.

 Üdvözlettel:

Dr. Tarcali Gábor  

 elnök     

 Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi             Kamara                             

 

XII. Növényorvosi Nap

A XII. Növényorvosi Napra a regisztráció, ahogyan tavaly is történt egy online regisztrációs felületen keresztül történik.

Online regisztrációs felület linkje: http://agrarin.hu/novenyorvosreg/

  

 

  

 

  

.További média megjelenésekVideó galériaPartner szervezetek